Nacházíte se zde: Úvod Blog Vypadávání vlasů Přípravky proti vypadávání vlasů. Co musí obsahovat?

Přípravky proti vypadávání vlasů. Co musí obsahovat?

Martina Sznapková
6. 2. 2023
Rendensyl, Darkenyl nebo třeba Capixyl. Už jste tato slova někdy slyšeli? Pokud se zajímáte o to, jak bojovat s šedinami a vypadáváním vlasů, měli byste je znát.
Jedná se o látky, které by neměly chybět v žádném kvalitním a skutečně účinném přípravku pro zvětšení objemu vlasů a eliminaci šedin.
Přípravky proti vypadávání vlasů. Co musí obsahovat?

Ztráta přírodní barvy vlasů i jejich vypadávání bohužel patří k procesu stárnutí, i tak se s těmito projevy přibývajících let nemusíte smířit. 

Navíc se netýkají pouze starší generace, nadměrnou ztrátou vlasů či předčasným šedivěním trpí i spousta lidí mladších třiceti let. U žen navíc vypadávání vlasů ovlivňují hormony, s nadměrnou ztrátou vlasů se setká většina maminek po porodu.

Jak rozeznat kvalitní přípravky od nekvalitních?

S šedinami lze bojovat i jinak, než chemickými barvami na vlasy a dokonce se nemusíte smířit ani s řídnoucími vlasy. Na trhu je spousta přípravků, které slibují zaručený účinek. Jak ale poznat, který přípravek skutečně působí a který vám pomůže leda vyprázdnit peněženku?

Pečlivě čtěte složení daného přípravku. Při výběru preparátů na podporu růstu vlasů bychom měli hledět především na použité aktivní účinné látky, protože se vyznačují výrazně vyšší účinností.

Pokud chcete dosáhnout opravdu viditelných výsledků, nesázejte na šampony, tonika, oleje či třeba masky. Berte je spíše jako doplněk, který podpoří účinky silnějších sér na vlasy. 

Pojďme se společně podívat na složky, které by v kvalitních přípravcích na podporu růstu a navrácení původní barvy vlasů rozhodně neměly chybět.

Redensyl

Redensyl je přírodní aktivní látka, která obsahuje dvě patentované molekuly získané z listů zeleného čaje a ze stromu modřínu. Působí přímo na kmenové buňky vlasového folikulu, které tvoří základ každého nového vlasu.

Je vědecky potvrzeno, že Redensyl obnovuje a urychluje růst vlasů, snižuje jejich vypadávání a zvyšuje hustotu vlasů. 

85 % všech účastníků klinické studie, která byla u Redensylu ve 3% koncentraci provedena, zaznamenalo zlepšení v kvalitě a hustotě vlasů. Z měření následně vyplynulo, že u všech testovaných osob přibylo v průměru okolo 10 200 nových vlasů za 3 měsíce od počátku užívání přípravku s aktivní látkou Redensyl.

Darkenyl

Darkenyl je aktivní látka, která dokáže účinně bojovat s šedinami. Jedná se o stabilizovaný antioxidant získaný ze dřeva Modřínu opadavého a Čajovníku čínského v kombinaci s Acetyl tyrosinem. Chrání vlasové folikuly před oxidací a tím dokáže snížit počet bílých vlasů až o 56 %. 

Capixyl

Capixyl je biomimetický peptid a přírodní extrakt z Červeného jetele, který stimuluje regeneraci vlasů a zvyšuje počet aktivních folikul. 

Capixyl působí současně na třech místech vlasu a vlasové pokožky, a to ve vlasové papile, kde podporuje vznik nových vlasových proteinů, ze kterých rostou nové vlasy. Dále působí ve vlasovém folikulu, kde zabraňuje přeměně testosteronu na DHT (ten pak nezpůsobuje poškození a zmenšování vlasového folikulu). A do třetice působí Capixyl ve vlasové pokožce, kde díky svému antioxidačnímu účinku zabraňuje zánětům, pokožka je lépe prokrvená a rychleji se regeneruje. 

Greyverse

Patentovaný biomimetický peptid Palmitoyl Tetrapeptide-20 Amide. Pomáhá zejména v boji s šedinami, jejichž počet snižuje až o 47 %. Vliv má ale také na zdraví a kvalitu vlasů. 

Greyverse zvyšuje aktivitu melanocytu a tím i tvorbu melaninu. Působí na snížení oxidativního stresu v koříncích vlasů. Díky tomu stimuluje přirozený pigmentační proces ve vlasech. Můžete díky němu zpomalit proces ztráty melaninu a udržet si svou přirozenou barvu vlasů

Defenscalp

Jedná se o přírodní aktivní látku s extraktem z Vrbovky úzkolisté obsahující aktivní látku Oenothein B, která obnovuje rovnováhu ekosystému pokožky hlavy, snižuje produkci kožního mazu a redukci lupů již po prvním použití. 

Studie, které byly s touto aktivní látkou provedeny, ukázaly, že kožní maz na pokožce hlavy reguluje až o 58 % po 15 dnech. Viditelnost lupů dokáže snížit o polovinu a zároveň zklidňuje podrážděnou pokožku. 

Závěr

Zaměřujte se na přípravky, které jsou založené na přírodních složkách a extraktech. Jen takové přípravky přispějí k celkovému zdraví vlasů a vlasové pokožce. V dnešní době již existují látky, které mají ověřenou účinnost studeiemi. Ani silné přírodní látky nepůsobí okamžitě, proto je potřeba je aplikovat pravidelně po určitou dobu. 

Oproti šamponům, maskám nebo třeba vlasovým olejům mají silnější a tím pádem i viditelnější účinek séra na vlasy. Ale i u nich čekejte první výsledky asi po měsíci pravidelného užívání, nejlepší výsledky se začínají objevovat po třech až šesti měsících pravidelného užívání

Zpět na přehled

Objednejte si NAVLASIL

Doručení do druhého dne

Doručení do druhého dne

Zabezpečená platba

Zabezpečená platba

Certifikované složení

Certifikované složení

Český výrobek

Český výrobek

2 x 50 ml 2 balení NAVLASIL

2 x 50 ml 2 balení NAVLASIL

Nejoblíbenější
1 balení
1 199 Kč
Doprava
ZDARMA
2 398 Kč
Objednat 2 balení
3 x 50 ml 3 balení NAVLASIL

3 x 50 ml 3 balení NAVLASIL

TOP NABÍDKA!
1 balení
959 Kč
Doprava
ZDARMA
Ušetříte
- 720 Kč
3579 Kč 2 877 Kč
Sleva 20 %
Objednat 3 balení
 

4.8 z 5
Od ověřených zákaznic

 

Nahoru