Nacházíte se zde: Úvod Blog Vypadávání vlasů Capixyl: co je to a jaké má účinky?

Capixyl: co je to a jaké má účinky?

Redakce NAVLASIL
15. 6. 2023
Capixyl je biomimetický peptid, který se získává z červeného jetele. Tento extrakt stimuluje regeneraci vlasů a zvyšuje počet aktivních folikul a bojuje proti vypadávání vlasů. Proč je Capixyl prospěšný pro naši vlasovou pokožku?
Capixyl: co je to a jaké má účinky?

Co je Capixyl

Capixyl je světový, průlomový komplex, který pomáhá zastavit vypadávání vlasů nejen u žen, ale také u mužů. Capixyl je určený k prevenci a zastavení procesu vypadávání vlasů, stimulace růstu a snížení zánětu ve vlasové pokožce. Jedná se o biomimetický signální peptid (acetyl tetrapeptid-3) kombinovaný s extraktem z červeného jetele. Capixyl je bohatý na Biochanin A, který působí na modulaci DHT.

Jak se Capixyl používá

Capixyl je látka, která se používá v kosmetice. Můžete se s ní setkat ve vlasových sérech a kosmetice na řasy. Při aplikování látky přímo na vlasovou pokožku hlavy proniká do vlasových folikul, kde podpoří růst a zmírňuje zánětlivost vlasových kořínků. Složení Capixylu bylo klinicky testováno. Díky klinickým studiím bylo zjištěno, že zmírňuje tvorbu lysin a zvyšuje hustotu vlasů u žen až o 46 %. Jak již bylo výše zmíněno, funguje na problémy s vlasy jak u žen, tak i u mužů a to i přes to, že oba přístupy k léčbě vypadávání u obou skupin jsou rozdílné vzhledem k hormonálním rozdílům. 

Účinky Capixylu

Capixyl je doslova zázráčná receptura, která má mnoho skvělých účinků. Mezi ty zásadní patří:

  • zabraňuje řídnutí vlasů
  • zvýšuje objem a hustotu vlasů (Capixyl stimuluje zdravou dermální papilu pro zvýšení objemu)
  • zvyšuje lesk vlasů

  • zabraňuje vypadávání vlasů (Capixyl reguluje a zpomaluje produkci hormonu dihydrotestosteronu (DHT). Tento hormon je hlavní příčinou vypadávání vlasů u mužů a žen)
  • zabraňuje poškození vlasů (obsahuje protein ECM Renews Extra Cellular Matrix, který je zodpovědný za tvorbu tkání vlasových folikul)
  • bojuje s infekcemi pokožky hlavy (Capixyl zmírňuje podráždění a záněty vedoucí k vypadávání vlasů)

Má Capixyl nějaké nežádoucí účinky?

Žádné nežádoucí účinky na látku Capixyl nejsou známy. Není tedy potřeba se obávat.

Složení Capixylu

  • Extrakt z červeného jetele ( extrakt obsahuje velké množství Biochaninu A. Isoflavon, který je známý pro své fytoestrogenní účinky, díky čemuž je prospěšný pro vlasy)

  • Acetyl Tetrapeptid-3 (patentovaný peptid, který působí přímo na vlasový folikul a extracelulární matrix, který je obklopuje. Peptid může stimulovat přestavbu tkání, přestavbu a dokonce zvýšit sílu a životnost proteinů přítomných v extracelulární matrici)

Cyklus růstu vlasů

Normální vlasový folikul je obklopen zdravou pojivovou tkání a dermální papilou. V normálním vlasovém folikulu se nenachází oxidační stres ani záněty. Vlasy padají nejvíce v době narušení růstového cyklu vlasů zvýšením hormonu dihydrotestosteronu (DHT), při ztrátě integrity pojivové tkáně obklopující vlasový folikul a zvýšení zánětlivého procesu a oxidačního stresu ve vlasové pokožce. Věkem dochází ke snižování počtu vlasových folikul a jejich velikostí, což vede k tenčím vlasům a zvýšení jejich vypadávání.

Závěr

Capixyl je jednou z látek vlasového séra NAVLASIL. I díky této látce je vlasové sérum NAVLASIL tak skvěle účinné na problémy s tvorbou lysin a vypadáváním vlasů. Capixyl nejen zabraňuje vypadávání vlasů, ale také jejich poškození. Zvyšuje hustotu vlasů a zabraňuje řidnutí. Dlouhodobá aplikace séra má vliv také na lesk vlasů. Už jste zkusili sérum NAVLASIL, které látku Capixyl obsahuje?

Zpět na přehled

Objednejte si NAVLASIL

Doručení do druhého dne

Doručení do druhého dne

Zabezpečená platba

Zabezpečená platba

Certifikované složení

Certifikované složení

Český výrobek

Český výrobek

2 x 50 ml 2 balení NAVLASIL

2 x 50 ml 2 balení NAVLASIL

Nejoblíbenější
1 balení
1 199 Kč
Doprava
ZDARMA
2 398 Kč
Objednat 2 balení
3 x 50 ml 3 balení NAVLASIL

3 x 50 ml 3 balení NAVLASIL

TOP NABÍDKA!
1 balení
959 Kč
Doprava
ZDARMA
Ušetříte
- 720 Kč
3579 Kč 2 877 Kč
Sleva 20 %
Objednat 3 balení
 

4.8 z 5
Od ověřených zákaznic

 

Nahoru